BACKGROUND

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Immagine di copertina
 
Πορευόμαστε την τελευταία εβδομάδα των εκλογών με πολύ …χαβαλέ – όπως βλέπω στο διαδίκτυο- πολλά κλιπάκια μαύρης πολιτικής διαφήμισης και εκτεταμένης πολιτικής σύγχυσης. Τραγουδάμε, ενώ καίγονται με ταχύτερο ρυθμό τα σπίτια μας, δεν δώσαμε μεγάλη σημασία στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που είπε ότι «είμαστε χώρα που πουλάει τα νησιά της και ζητά ελεημοσύνη 100 δις». Ούτε ‘’πήραμε είδηση’’ 4 τουρκ...ικά μαχητικά που πέταξαν πάνω από το πεδίο βολής της Άνδρου και παρολίγον να έχουμε πραγματικά «θερμό επεισόδιο» με εμπλοκή «αρματωμένων αεροσκαφών».
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράψουν πιθανότατα, ότι αυτές οι εκλογές έγιναν ….στου «Κασιδιάρη το κεφάλι». Γιατί κανείς πραγματικά οιωνοσκόπος και δημοσκόπος, δεν μπορεί να πει πόσο θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της κάλπης, το πέταγμα του νερού στο πρόσωπο της κ. Δούρου και τα χαστούκια στο πρόσωπο της κ. Κανέλλη. Θα αυξήσουν το ποσοστό του Σύριζα; Θα αυξήσουν τα συρρικνούμενα μέχρι πρότινος ποσοστά του ΚΚΕ; Θα μειώσουν σημαντικά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και θα αυξήσουν τα ποσοστά της κεντροδεξιάς που φαίνεται ότι ανεκτά χαμένα εδάφη της; Θα ανακόψουν την πλήρη διάλυση του Πασόκ και του Παπανδρεϊκού κράτους, κάτι που μέχρι σήμερα δείχνει ότι συντελείται σε όλες τις περιοχές της χώρας;
Πάντως η προσπάθεια ορισμένων καναλιών και εφημερίδων, που ανήκουν στην βαρονία των Αθηνών, να εξομοιώσουν τη βία που εκδηλώθηκε στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη με τα γιαουρτώματα που δέχθηκαν βουλευτές των μεγάλων κομμάτων από κατεδαφισμένους –οικονομικά- συνταξιούχους, ανέργους και ανθρώπους που τα έχασαν όλα επί των ημερών του Μνημονίου, έπεσε στο κενό. Και είναι τεράστιο λάθος να τοποθετείται στην ίδια πλάστιγγα η ενέργεια του κ. Κασιδιάρη με εκείνες που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, ως ξεσπάσματα απλών και ανώνυμων ανθρώπων, κατά της αδικίας και της κατοχής. Δόθηκε όμως -βλέπετε- η απαραίτητη πυρίτιδα ώστε το πρόσωπο της κ. Κανέλλη, όπως φωτογραφήθηκε μετά την επίθεση από τον ακροδεξιό βουλευτή, να τοποθετηθεί δίπλα στα γιαουρτωμένα πρόσωπα του κ. Πάγκαλου και άλλων βουλευτών του κινήματος και της Ν.Δ. που δέχτηκαν τις επιθέσεις με τα γαλακτοκομικά είδη. Αλήθεια, δεν έχω πρόχειρες και δεν θυμάμαι, τις δηλώσεις για τα αίτια αυτών των γιαουρτωμάτων. Έτσι ώστε να έχω μία καθαρότερη εικόνα…
Πολύς …χαβαλές λοιπόν, πολύ πλάκα την ώρα που δίνονται οδηγίες για χιλιάδες πολίτες που χρωστάνε λίγα ή πολλά στο δημόσιο, να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί τους στις τράπεζες, ή να κατασχεθούν τα σπίτια τους. Έτσι είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί, που δεν μπορούν να πάνε σε ένα ΑΤΜ ή σε ένα υποκατάστημα τραπέζης για να πάρουν λίγα ευρώ ώστε να φάνε ή να πληρώσουν νοίκι, νερό και ρεύμα. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν οσονούπω που θα αντιμετωπίσουν πλειστηριασμούς των σπιτιών τους. Σίγουρα, αντί πινακίου φακής. Θα κατάσχονται και θα προωθούνται μετά στα «κοράκια». Στις τράπεζες ή στους ξένους, που θα τα παίρνουν για μία μπουκιά ψωμί, όπως τώρα γίνεται στα κέντρα χρυσού, που έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα και αγοράζουν οικογενειακά κειμήλια, βέρες, χρυσά δόντια και οτιδήποτε πολύτιμο μέταλλο τους πηγαίνουν οι έλληνες προκειμένου να εξασφαλίσουν τα της επιβίωσης τους.
Όπως έχετε αντιληφθεί, δεν είναι μόνο η ανεκδιήγητη κ. Λαγκάρντ που δεν έχει καμία συμπόνια για τους έλληνες. Είναι και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, που δεν δίνουν …δεκάρα τσακιστή, δεν έχουν καμία συμπάθεια για τα πειραματόζωα του Νότου που είναι οι εβραίοι αυτού του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου. Η Ελλάδα είναι το βρώμικο παιδί των φαναριών της Ευρώπης. Άμα γουστάρεις, το αφήνεις να καθαρίσει τα τζάμια σου για να πάρει μερικά σεντς. Αν όχι μπορείς να θυμώσεις και φεύγοντας να το παρασύρεις κιόλας. Οι Ισπανοί, έχουν (έτσι πιστεύουν και έτσι λένε στη Μαδρίτη), διαφορετική μεταχείριση. Θα σώσουν τις τράπεζες τους, χωρίς Μνημόνιο και χωρίς πρόσθετα μέτρα κατά του πληθυσμού που είναι κατά 25% άνεργος και ιδιαίτερα πεινασμένος και αγανακτισμένος. Βλέπετε, είναι μεγαλύτερη χώρα και εφάπτεται με την Γαλλία που είναι η καρδιά της γηραιάς ηπείρου. Για τους Έλληνες προετοιμάζεται μάλλον ένα ακόμη πιο επώδυνο στάδιο, που περνάει μέσα από μία ακόμη πιο σκοτεινή κατοχή και οικονομική συνθλιβή. Όλοι έχετε διαπιστώσει ότι το ξεζούμισμα, η ανθρωποκαταδίωξη, η ανασφάλεια και η αναξιοπρέπεια που οδηγούν χιλιάδες στο απονενοημένο διάβημα, ή στη μετανάστευση, ολοένα και μεγαλώνει. Δεν είναι λίγοι, πλέον, αυτοί που σκέφτονται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο σε τρίτες χώρες, αφού στην πατρίδα μας, ανοίγουν νέες φυλακές, αλλά κλείνουν τα νοσοκομεία και λιγοστεύουν τα φάρμακα.
Τελευταία εβδομάδα πριν από τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, εγώ με το άρθρο μου στο Crash που κυκλοφορεί, σας καλώ να βγάλετε τη γλώσσα στο φόβο. Αποφασίστε με γνώμονα το καλύτερο που πιστεύετε για τη πατρίδα μας, τη κοινωνία μας και τη οικογένεια σας. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν, γιατί οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα 11,5 δις, που υπαγορεύουν οι εντολές των δυνάμεων κατοχής. Όσα υπογράψαμε στο σύμφωνο κατοχής. Αυτό θα είναι η επιτάφιος πλάκα στη πραγματική οικονομία της χώρας. Η μεγαλύτερη φτώχια θα φέρει μεγαλύτερη μιζέρια και φαγωμάρα μεταξύ μας. Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θα είναι μία δύσκολη υπόθεση γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τότε που το πασοκικό κράτος και ο ημιέλληνας Παπανδρέου μας οδήγησαν, χωρίς ΚΑΜΙΑ διαπραγμάτευση και χωρίς εκλογική συναίνεση του ελληνικού λαού, στο ΔΝΤ. Ίσως την επόμενη Κυριακή, είναι μοναδική ευκαιρία, (σε πρώτη φάση), να διαλυθεί το πασοκικό-Παπανδρεϊκό κράτος.

Υ.Γ. Ελπίζω να σας άρεσε η ύλη του νέου Crash. Όσοι δεν το έχετε πάρει ακόμη, προλαβαίνετε. Στις συνεντεύξεις του Πάνου Καμμένου και του Φώτη Κουβέλη θα βγάλετε πιστεύω- καλά συμπεράσματα για το εάν θα έχουμε αυτή τη φορά σχηματισμό κυβέρνησης. Όσοι διαβάσανε πάντως το θέμα για το ημερολόγιο του Άκη και τις αποκαλύψεις που κάνει το περιοδικό Crash για την υπόθεσή του πρώην υπουργού του Πασόκ, αναρωτήθηκαν πόσοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες, ήταν μέσα σε αυτό το βρώμικο κύκλωμα.