BACKGROUND

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΤΗΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ,ΠΡΙΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

  • Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
«Είναι δύσκολο για μένα να αξιολογήσω τα πολιτικά κίνητρα που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι όλα έγιναν όπως μας τα έχουν παρουσιάσει. Υπάρχει κάτι που δεν μου κολλάει καλά»… Αυτά είχε πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφατα για τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν και το ξέσπασμα του σκανδάλου που τον εξώθησε σε απομάκρυνση από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Τα λόγια του Ρώσου πρωθυπουργού χάθηκαν στη θυελλώδη ορμή της καθημερινότητας, όπου τα στοιχεία, οι αποκαλύψεις αλλά και ο πρότερος «άτακτος» βίος του, σχεδόν βέβαιου μέχρι τότε, επόμενου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, δεν επέτρεπαν να τα συζητήσει κανείς σοβαρά.
Σήμερα ωστόσο, αμερικανικές ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε «θεωρίες συνωμοσίας», επικαλούνται ένα τέτοιο σενάριο, για να δείξουν ότι ο DSK παγιδεύτηκε, εξαιτίας του άστατου χαρακτήρα του, προκειμένου να μην μιλήσει για όσα είχε ανακαλύψει.
Τι ήταν αυτό που ανακάλυψε; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «thesantosrepublic.com», ο τότε Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε στοιχεία πως… ο χρυσός των ΗΠΑ είχε «φυγαδευτεί» στο εξωτερικό, από το Φορτ Νοξ όπου παραδοσιακά φυλάσσεται, από την ημέρα που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, λόγω της κατάρρευσης της «Lehman Brothers».
Το σενάριο μάλιστα προσθέτει ότι ο σύζυγος της Αν Σινκλέρ είχε εκμυστηρευτεί την αποκάλυψή του, στον επιστήθιο φίλο του, Αιγύπτιο τραπεζίτη Μαχμούντ Αμπντέλ Σαλάμ Ομάρ, ο οποίος κατηγορήθηκε χθες από τις αρχές των ΗΠΑ για… σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα ενός ξενοδοχείου. Ακριβώς όπως ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Στην περίπτωση του Ομάρ ωστόσο, η κατηγορία θεωρείται «εξωπραγματική», από τη στιγμή που πρόκειται για έναν 74χρονο πιστό της μουσουλμανικής θρησκείας.
Όλα τα παραπάνω λέγεται ότι περιέχονται σε αναφορά που συνέταξαν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. Και οδήγησαν τον Ρώσο ηγέτη στο να γίνει ο πρώτος που άφησε δημοσίως υπονοούμενα για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.